Aikido basisbewegingen vergelijkbaar aan Tai Chi.
Voor de senioren onder ons die nooit aan aikido hebben gedaan,
maar ook voor de her-instappers!

Kom eens vrijblijvend kijken op de woensdag!
18.00-19.00u in De Altis. (zaal C)

OUDER WORDEN

Naarmate je ouder wordt ga je minder, en ook minder soepel, bewegen.  Eigenlijk vinden we vanzelfsprekend dat dit het gevolg is van ouderdom of slijtage, toch hoeft dit niet altijd zo te zijn.  Het blijkt vaak ook te komen door gewenning, onjuiste lichaamshouding en vasthouden van spanningen. Bedenk nu eens hoeveel meer plezier het leven je kan geven als je weer met minder moeite en soepel je kunt bewegen.

Tijdens de trainingen word de nadruk gelegd op het vrij bewegen, het in balans blijven, bewuster zijn van je omgeving. Dit levert meer zelfvertrouwen en innerlijke rust. Dit wordt onder meer bereikt door oefeningen de je alleen doet of met zijn tweëen. Respect voor de ander is een belangrijk onderdeel binnen het aikido. De aikidotechnieken worden hierbij aangepast aan de fysieke mogelijkheden van een ieder.

Brando senioren SOEPEL BEWEGENJan Brand sensei, de trainer, 6e dan aikido, zelf ook senior+, weet zich, mede dankzij het aikido zich nog steeds goed uit de voeten te maken en kan u, als geen ander, begeleiden en trainen waar u in het dagelijks leven profijt van kunt ondervinden.

BEWUST BEWEGEN

Met aikido train je niet alleen je lichaam maar ook je geest. Elke oefening kun je zien als een meditatie en is gesteund door de ademkracht (kokyo ryoku), de essentie van Aikido en ook van het leven. Het verbind lichaam en geest en maakt je bewust van het bewegen.

brando senioren SOEPEL BEWEGENOnze training voor senioren is aangepast aan de fysieke grenzen van een ieder. Het helpt je om beter om te gaan met allerlei aspecten in het dagelijks leven.

Het werkt aan de ontwikkeling van:

  • een gezonder lichaam
  • een scherpere waarneming
  • soepelheid van bewegen
  • steviger staan
  • makkelijker opstaan
  • lenigheid
  • weerbaarheid

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.